Mėgaukitės kava

Kavos pupelės į „Paulig“ gamyklas atkeliauja iš viso pasaulio, ir jos visos pasižymi savitu skoniu, kuris priklauso nuo pupelių kilmės šalies. Nustatyta, kad skrudinta kava turi beveik tūkstantį skirtingų skonių ir aromatų - daugiau negu, pavyzdžiui, vynas. Labai svarbų vaidmenį atlieka ir aplinka: tos pačios kavos skonis skirsis ją geriant piko metu autobuse ar ant ežero kranto gražią vasaros dieną. Čia sužinosite daugiau apie kavą ir kavos kultūrą įvairiose šalyse.

Kuri šalis, koks skonis?

Kiekviena kava turi savo kilmės šalį, kurioje užaugo, ir kurios dirva, klimatas ir auginimo sąlygos kavos skoniui suteikė išskirtinių savybių. Afrikoje augusios pupelės dažnai pasižymi uogas primenančiu skoniu ir rūgštumu, o kavos iš Pietų Amerikos – riešutų ir šokolado skoniu.

Prašyčiau puodelį mineralų

Puodelyje juodos kavos beveik nėra riebalų, angliavandenių ir baltymų, tad jis turi vos 1-2 kalorijas. Tačiau kavoje gausu mineralų ir vitaminų, ypač kalio, magnio ir niacino.

"Atrasta, kad skrudinta kava turi beveik tūkstantį skirtingų poskonių ir kvapų daugiau negu vynas."

"Atrasta, kad skrudinta kava turi beveik tūkstantį skirtingų poskonių ir kvapų daugiau negu vynas."

Kava skirtingose kultūrose

Suomiai geria daugiau kavos negu visos kitos pasaulio tautos – net iki penkių puodelių per dieną. Baltijos šalyse kavos mėgėjai kasdien išgeria 1-3 puodelius skirtingai paruoštos kavos, o pirmauja lietuviai, vidutiniškai išgeriantys 3 puodelius kavos kasdien.
Back to top