Baltijos šalių skoniui pritaikyta kava „Presidentti Original“

9.2.2023

Kai pasiruošiate puodelį kavos, beveik 98 % jame esančio gėrimo sudaro vanduo. Todėl nekeista, kad vanduo turi didžiulę įtaką kavos skoniui. Svarbiausias veiksnys čia yra vandens kietumas. 

 

Ruošiant kavą su minkštesniu vandeniu, lengviau atsiskleidžia kavoje slypintys skoniai. Kavai naudojant kietesnį vandenį, kavos poskoniai išryškėja ne taip gerai ir kava gali būti vandeninga, ypač jei yra šviesaus skrudinimo.

Suomijoje, kur gaminama visa „Paulig“ kava, geriamasis vanduo yra minkštesnis, nei Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Atsižvelgiant į tai, Baltijos šalims skirta „Paulig Presidentti Original“ kava yra skrudinama tamsiau, nei to paties pavadinimo kava, parduodama Suomijoje. 

Kitas skirtumas tarp Suomijos ir Baltijos šalių yra tai, kokią kavą mėgstame. Lietuvoje populiariausia vidutiniškai skrudinta kava, o suomiai mėgsta ženkliai šviesesnę ir lengvesnio skonio kavą. Tai dar viena priežastis, kodėl skiriasi Suomijoje ir Lietuvoje parduodama „Paulig Presidentti Original“ – Suomijai skirtą kavą skrudiname šviesiai (1 lygiu), Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims – vidutiniškai (3 lygiu).

Linkime pasimėgauti puodeliu puikios kavos!

 

Back to top