Skrudinimas ir malimas

Skrudinimas

Kavos skrudinimas yra cheminis procesas. Šio proceso metu rūgštys, aromatai ir kiti komponentai subalansuojami taip, kad jie didintų kavos rūgštingumą, skonį, prieskonį ir konsistenciją. Kavos skrudinimo trukmė priklauso nuo norimo paskrudinimo lygio. Paprastai kava skrudinama 5-8 minutes 180-240 ˚C temperatūroje. Silpniau skrudintos kavos skonis bus rūgštesnis, o stipriau skrudintos – kartesnis. Taigi kavos skonis daugiausiai priklauso nuo skrudinimo proceso.

Paulig skrudinimo skalėje yra penki lygiai

1. Presidentti
2. Brazil
3. Paulig Classic, Paulig Colombia Organic, Paulig Kenya, Paulig Guatemala
4. Paulig Espresso
5. Paulig Parisien

 

Malimas

Ne mažiau svarbu kavą sumalti iki reikiamo rupumo. Rupumas priklauso nuo kavos paruošimo metodo. Ant „Paulig“ maltos kavos pakuočių yra simboliai, nurodantys, kokiu būdu turėtų būti ruošiama viena ar kita kava. Neteisingai parinktas kavos paruošimo būdas gali pakeisti kavos skonines savybes. Pavyzdžiui, jei filtruotai kavai ruošti naudosite smulkiai maltą kavą, jos skonis bus kartus ir tarsi padegęs. Jei espresso paruošimui naudosite rupiai sumaltą kavą, tai nebebus tikra espresso.