Alfo Ivanausko cold brew kavos kokteiliai

10.8.2017

„Paulig“ šaltai brandinta cold brew kava įkvėpė Alfą Ivanauską iš „Virtuvės mitų griovėjų“ sukurti 3 visiškai naujus išskirtinio skonio šaltos kavos kokteilių receptus. Paragaukite gurmaniško kavos deserto puodelyje ar nustebinkite svečius. Šie kokteiliai tiks ir mėgstantiems pasilepinti, ir ieškantiems sveikų, bet skanių gėrimų.

Kaip pasiruošti cold brew namuose sužinosite straipsnio apačioje.

 

COLD BREW KOKTEILIS SU MIGDOLŲ PIENO LEDUKAIS

150 ml migdolų pieno

1 šaukštelio medaus

1 šaukštelio „chia“ (ispaninio šalavijo) sėklų

80–100 ml cold brew kavos

1.      Migdolų pieną sumaišykite su medumi ir „chia“ sėklomis.

2.      Supilkite į ledukų formeles ir užšaldykite.

3.      Paruoštus ledukus sudėkite į taures ir užpilkite cold brew kava.

 

COLD BREW KOKTEILIS SU MANGAIS

1 šaukšto mangų tyrės (arba sunokusio trinto mango)

80–100 ml cold brew kavos

1 šaukšto plikyto kremo arba plaktos grietinėlės

kelių šaukštų mangų skonio ledų

aitriosios paprikos (papuošti)

ledukų

1.      Taures pripildykite ledukų ir supilkite mangų tyrę.

2.      Supilkite šaltą kavą.

3.      Uždėkite mangų skonio ledų.

4.      Uždėkite plikyto kremo ir, jeigu turite specialų degiklį, jį padeginkite.

5.      Papuoškite aitriąja paprika.

 

MĖTINIS COLD BREW KOKTEILIS

šlakelio kokosų pieno

80–100 ml cold brew kavos

kelių šaukštų mėtinių ledų

šviežių mėtų (papuošti)

ledukų

1.      Taures pripildykite ledukų ir supilkite kokosų pieną.

2.      Supilkite šaltą kavą.

3.      Uždėkite mėtinių ledų ir papuoškite mėtomis.

 

COLD BREW KAVOS RUOŠIMAS

150 g „Paulig Presidentti“ maltos kavos

1 l vandens

1,5 l dydžio kavinukas nuspaudžiamu filtru (angl. french press)

1.      Suberkite maltą kavą į kavinuką.

2.      Užpilkite šaltu vandeniu.

3.      Išmaišykite.

4.      Padėkite į šaldytuvą 14-16 val.

5.      Nuspauskite filtrą ir perpilkite kavą į kitą indą.

6.      Šaltai brandintą kavą galite naudoti iškart arba laikyti šaldytuve iki savaitės.

 
Skanaus!